Filozofické – Nad televizním programem


Listuji stránkami průvodce televizním programem a nestačím se divit nad šíří nabídky: kolik je filmů, tolik je příběhů, do které mohu být vtažen; jistě to nebude žádná nuda, naopak, dají se čekat pořádná dramata,při kterých se tají dech! Anebo si mohu vybrat odlehčenou zábavu u komedie, sportovní vzrušení či hudbu…
Jako křesťané máme možnost sledovat programy pro věřící, ať už v televizi nebo v rozhlasu. Kolik kázání a zajímavých duchovních úvah můžeme za jediný den stihnout! Myšlenka za myšlenkou, příběh za příběhem, je úžasné, kolik je toho vlastně naše hlava schopna pobrat.
Co takhle vystoupit z rychlíku zábavy a informací, vypnout TV, rádio a počítač, a jen tak se podívat z okna? Třeba na modrou oblohu a sledovat pohyb sluncem ozářených oblaků? Co takhle si vyjít v podvečer ven a pokochat se červánky, co takhle se zadívat do ztemnělé oblohy plné hvězd, až se nám zatočí hlava… Třeba se stane, co bychom opravdu nečekali, totiž že ticho a prázdnota nás osloví víc než proud mediální zábavy.
(2012-03-18, id=183)

PDF verze článku
Zpět na začátek