Manželství a rodina – Zatloukat, zatloukat!


Známý psycholog prý na otázku, zda je správné přiznat manželskou nevěru, odpověděl jednoduše: Zatloukat, zatloukat, zatloukat! Je prý lepší, když se podvedený partner nic nedoví a doma zůstane klid, než když hříšník svým přiznáním raní partnera a zkazí si zbytek manželství neustálými výčitkami.
Snad je namístě se zeptat, co se zde vlastně chápe pod pojmem manželství. Zřejmě jde o spolužití dvou lidí, kteří spolu sdílejí byt. V některých případech se dohodnou i na společném užívání auta či chaty a někdy – ale to je jen vzácné – mají i společné finance. Společně snad také tráví večery před televizní obrazovkou a tak jejich manželský život klidně plyne.
Takové manželství, dá-li se tento stav vůbec manželstvím nazvat, opravdu není radno rušit jakýmikoliv osobními záležitostmi, natož pak přiznáním nevěry. Pan psycholog nám vlastně radí: jen hrajte dál tu svoji manželskou komedii! Nesnímejte masky, hrajte ze všech sil!
A svoje svatební foto raději uschovejte až na dno zásuvky. Mohlo by vám připomenout, že takhle jste to přece původně nechtěli.
(2002-03-31, id=27)

PDF verze článku
Zpět na začátek